Over mij

Waar zal ik eens beginnen? Ook hier start vaak al een proces… wellicht ook herkenbaar? Ik ben iemand die altijd nieuwsgierig is naar wat mensen drijft om te doen wat ze doen, en wat ervoor zorgt dat ze niet meer in hun flow zitten. Persoonlijk ben ik voortdurend bezig met het kiezen van mijn eigen pad. Ik zoek altijd naar uitdagingen, houd van reizen, maar kan ook een echte huismus zijn.

Creatief zijn, buiten zijn, muziek, lezen, feelgood series, sporten, paardrijden, de zon, knuffelen met de kinderen, dieren en natuurlijk de wederhelft en wandelen – daar laad ik van op. Ik ben gek op het ontdekken van nieuwe dingen en het aangaan van nieuwe ervaringen. Spiritualiteit is een belangrijk aspect van mijn leven en tegelijkertijd ben ik ook trots op mijn nuchtere Friezin zijn.

Al deze aspecten kunnen naast elkaar bestaan, zolang ik me er maar goed bij voel. Deze “mening” over mezelf is niet altijd zo geweest; het is een voortdurend proces dat in beweging blijft. Hierdoor zijn er drempels en obstakels, maar ook veel ruimte en vrijheid om mezelf te ontdekken en te zijn wie ik wil zijn.

Mijn persoonlijke ervaring liet zien dat lichaam, geest en gevoel niet altijd in harmonie zijn. Ik kreeg last van vage klachten zoals pijnlijke gewrichten, vermoeidheid, slechte concentratie en keuzestress.

Na een tijdje zo aangemodderd te hebben en vaak te horen dat het erbij hoorde, ging het roer om. Ik wilde vol energie kunnen genieten van onder andere het moederschap en ondernemerschap en niet meer elk virusje oppakken.

Ik volgde diverse cursussen en opleidingen, zowel persoonlijk als professioneel. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik nu ben wie ik ben, vol energie in het leven sta en vooral geniet!

Wat doe ik nog meer?

Naast mijn werkzaamheden als hormoontherapeut ben ik ook actief als beeldend (trauma)therapeut en paardencoach. Als beeldend therapeut maak ik gebruik van creatieve expressie met middelen zoals verf, klei en tekenmateriaal. Alles wat je in je dagelijkse leven doet, doe je vaak creatief op dezelfde manier. Hier kunnen we op een laagdrempelige manier werken aan trauma, rouw, zelfbeeld en emotionele expressie.

Door middel van tekenen, schilderen, boetseren en andere creatieve technieken stimuleer ik cliënten om hun gedachten, gevoelens en ervaringen te uiten en te onderzoeken.

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden
Daarnaast werk ik als paardencoach, meestal naast beeldende therapie. Door middel van paardencoaching help ik cliënten om inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en emoties. Paarden reageren oprecht en direct op wat er speelt. Het doel is om door deze interactie met paarden de communicatie, het zelfbewustzijn en het emotioneel welzijn van cliënten te ontwikkelen en te verstevigen.

Ik help je om de stralende versie van jezelf te worden!

Contact

Bij mij bepaal je jouw eigen traject en proces en mijn streven is om samen de balans fysiek en mentaal te herstellen. Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact met me op.